zaterdag 26 juli 2008

schiermonnikoog

Vandaag veilig aangekomen op Schiermonnikoog, op het nippertje door de ondiepe geul de haven in en met opspuitend modder gedraaid en voor de wal gekomen. Even later stonden de eerste bekenden al voor onze neus, Sicco en Ellen de ouders van mijn oude maatje Liuwe. Zij liggen met een prachtig houten scheepje in de haven en dronken gezellig een wijntje mee. Rob heeft inmiddels zijn dagritme omgedraaid en is bijna de hele dag wakker en slaapt af en toe een uurtje, in het hospice is dat normaal omgekeerd. Ook is het hart verwarmend dat op de hele route de thuishulpverpleging enthousiast aan boord komt om voor Rob te zorgen. Vanmorgen op Ameland was Remco er al om 9.00 uur en die vond het maar wat leuk.
Rob geniet met volle teugen, hij heeft op het oostelijke Wad tenslotte bijna 20 jaar gevaren en hij had het er best wel moeilijk mee in het zicht van de haven. De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd met zalm uit de oven, gevulde kip in het pannetje en in boter gestoofde aardappeltjes, allemaal bereid door Jacqeline en Aad en het ging tot de laatste kruimel op zo lekker was het.

1 opmerking:

maaike zei

hi henriet, ik kreeg kort geleden te horen dat ik bij je aan boord kom logeren tijdens de h'toer. moest aan je blog denken, ben geen grote lezer maar erg onder de indruk van wat je schrijft. niet altijd even makkelijk maar op andere momenten straalt het er vanaf dat dit je plek is. Wat ook opvalt is dat, ondanks dat je je soms erg eenzaam voelt wat ronduit kut is, er wel een hoop mensen om je heen zijn die erg veel om je geven en er voor je zijn, iets waardevols. Ik heb een hoop bewondering voor de manier waarop je alles tegemoed gaat en doorstaat. enfin excuus voor de zware woorden wilde ze toch even kwijt kon het niet laten. en dat terwijl je nu waarschijnlijk een hele mooie tijd aan het beleven bent met rob aan boord. ik hoop dat de komende paar dagen mooie dingen zullen brengen. tot volg week. x maaike