vrijdag 25 juli 2008

algen

Alles verliep voorspoedig, Rob red zich als vanouds steeds beter aan boord, eerst dus nog wat onwennig, maar al doende steeds beter. Alleen dat moteren de hele dag dat begint toch aardig te vervelen. Wel hebben we een enorme groep zeehonden gezien in de blauwe balg, daar vaar je echt vlak langs, ze zijn het zo gewent met langsvarende schepen dat ze niet eens bewegen.
Als klap op de vuurpijl kreeg Rob en dus ook onze vrienden nog wat extra spanning, avontuur en sensatie. Op nog geen uur voor de haven van Ameland kreeg de motor kuren, we konden nog maar half gas varen en toen ik weer wat harder wilde, dreigde hij er mee op te houden, daarom toch maar half gas verder en voor de zekerheid de reddingdienst gebeld om standby te komen voor het geval de motor er mee stopte. Toen ze arriveerden hebben we getest wat er gebeurde met voller gas en dat was dus niets. Uiteindelijk door de reddingsboot en een te hulp geschoten bergingsboot en mijn half gasje de haven van Ameland binnen gesleept.
Daar was het euvel snel gevonden, er zit een bacterie die op slijmerige alg lijkt in de dieseltank, die heeft de filters verstopt, tien minuten later was het weer schoon, alleen moet er morgen een bacteriedader in de tank gegoten worden.
Al met al een gevarieerde dag met als afsluiter heerlijke wraps van Hanneke en Hans, die eindelijk om 21.00 het eten op tafel konden zetten.

Geen opmerkingen: