donderdag 21 januari 2010

thuis

Het avontuur zit er weer op, vandaag zijn we thuis gekomen in Harlingen. We zijn trots op onszelf, moeder en dochter, 2 vrouwen samen, hebben het geklaard.
Vanaf Lauwersoog zijn we naar het Wierummerwad gevaren, waar we een uur voor hoog water vastliepen in de geul omdat er 51 cm verlaging was op een toch al mager tijtje. Die avond om 11 uur kwamen we weer los, Kim met de schijnwerper en bij de computer, en ik probeerde koers te houden op de sterren. Het was zo donker dat er geen horizon te zien was en boeien ook bijna niet. Pas in de buurt van Holwerd kregen we wat lichtjes te zien waar ik op kon sturen. Toch volgden we het lijntje op de kaart redelijk goed en ook kwamen we zonder boeien te zien door de Dam van Ameland. Om 3 uur waren we op Ameland, wat waren we blij en moe.
Maar om 9 uur s’morgens vertrokken we alweer om in 1 keer door te kunnen naar Harlingen, met nu met alweer 39 cm verlaging, het begon al gewoon te worden deze week. Onder Terschelling voelden we het als thuiskomen, heerlijk om de “Koegelwiek” en de “Midsland” weer te zien varen. Een wereldreis naar Delfzijl is ten einde.
Dit weekend blijf ik lekker in Harlingen, volgende week nog een klein stukje naar Leeuwarden.

Geen opmerkingen: