donderdag 7 januari 2010

oostwad

Gisteren dus over het echte oost Wad gevaren, 3 wantijen in 1 tij. In het begin was het wat lastig, het miste en de boeien lagen ver uit elkaar. Daarbij komen daar 2 geulen, een rij palen van het oefenterrein en nog wat boeien van een ondiepte bij elkaar. Maar na een uurtje ging dat over in 1 geul, waar de boeien ook wat dichter bij elkaar stonden. Al met al een mooie tocht zonder problemen, maar wel met heel veel koffie en warme chocomelk.
Na het Wad kwamen we op de grote Eems en schakelden we over van boeien naar kompaskoersen. Omdat het nog steeds wat miste, hebben we weinig gezien, geen Borkum, een klein beetje Eemshaven en pas op het laatst pas Emden en Delfzijl. De vriendelijke sluismeester waarschuwde voor het drijfijs in de sluis, toen we er doorheen voeren klonk het als glas, dat klonk leuk maar gelukkig kreeg ik te horen dat de vaarroute naar Groningen vrij was van ijs. Om 18.00 waren we erdoor en kregen we een ligplaats in het Eemskanaal.
Vanmorgen om 7 uur al weer vetrokken en om 10 uur lagen we in de Oosterhaven van Groningen. De rest van de dag samen met Kim het hele schip schoongemaakt, zodat we er komend weekend weer fris tegenaan kunnen.

2 opmerkingen:

Erica zei

Je zult wel blij zijn Groningen bereikt te hebben!! Kan je nu voorlopig blijven liggen??

Harriët zei

Als het weer meewerkt, ga ik de week van 18 januari terug naar Leeuwarden. Dan heb ik net nog tijd om wat oude vrienden te bezoeken enzo.
Groetjes Harriët