vrijdag 2 mei 2008

gouden randje




Gisteren met de groep naar Texel met een zuid-zuidwester windje. Na een moeizaam begin met een knijpkoersje werd het toch nog mooi zeilen en kwamen we voldaan aan.
Vandaag was een van die dagen met een gouden randje, Tegen de stroom in richting Vlieland. Voor de wind uit kwamen we gestaag vooruit, het duurde precies tot een uur na laag water, zodat we gelijk over de ondiepte bij "scheurrak/ ommedraai" konden, het zwaard kwam er bijna helemaal uit, en daarna mooi aan de wind, helemaal bezeild naar de richel onder Vlieland.
Daar liggen we nu zachtjes deinend voor anker met heerlijke etensgeuren, een glaasje wijn in de hand en het zonnetje er boven op.
Het was echt zo'n perfecte dag met veel zon , de juiste wind, veel zeehonden, aangenaam gezelschap en een lekkere relaxte sfeer, de combinatie van al die factoren is eigenlijk zeldzaam. Schippers zijn net als boeren, altijd wat te klagen maar vandaag was dus helemaal goed.
100 meter voorons ligt een oude vriend voor anker en die komt straks ook nog even langs. Vanavond laat is het pas laag water en kunnen we onder een prachtige sterrenhemel wadlopen, buurten en de hond uitlaten.

3 opmerkingen:

Myra zei

Ook deze 'boer' heeft niks te klagen: het was een super Koks!!
En de vernieuwde Wilhelmina ziet er echt fantastisch uit.

Myra

Baukje Groenendijk zei

Met elkaar creëerde we een super sfeer die nog lang in mijn herinnering zal blijven.
Alles was er tijdens de Koks op Zee in de juiste maat wat eer toekomt aan Henriëtte, Eep en de koks Gerard en Liesbeth.
Het was echt weer genieten van het zeilen met de zeilgenieters.
Ook de verbouwde Wilhelmina komt eer toe. Tot de Horizontoer!

Unknown zei

Hey lieverd! Het klinkt echt verukkelijk en dan slaat bij mij de twijfel natuurlijk weer toe...Zal ik wel of zal ik niet gaan maten ;) Nou, nog een poos om daar over na te denken. Eerst MaKi cleaning he..Heb je ons plan al op de mail gezet? marjon_0611@hotmail.com Liefs en tot snel! (vrijdag al weer) Tuut, marjon