zondag 21 juni 2009

wedstrijden

Dit weekend een club oude bekenden, een aantal van hen heeft al met mij op 4 verschillende schepen gevaren en gaan voor de 21 ste keer mee. De laatste jaren waren ze verknocht aan Vlieland, maar de wind bracht ons deze keer naar Workum. Vrijdagavond om 22.00 vertrokken we terwijl we uitgezwaaid werden door 2 andere oude vrienden van uit Harlingen. Buiten de haven snel het grootzeil en de fok opgezet, en toen konden we genieten van een mooie avond tocht naar Kornwederzand. Uwe genoot aan het roer en de rest keek verheugd op hun meegebrachte GPSjes, tjonge 8,8 knoop tegenstrooms, geweldig vonden ze dat, en dat was het ook.
Bij Kornwederzand bij een braakliggend terrein afgemeerd en genoten van de stilte en het gevoel te hebben dat we al op weg waren.
Na een rustig ontbijt hebben we met zijn allen besloten vis te gaan eten (alweer?) in Stavoren. En na de lunch door naar Workum.
O, ja we zaten ook nog in 4 wedstrijdvelden, eerst een laserwedstrijd bij Makkum, één bootje bleef op 5 cm na net niet in onze bijboot hangen.
Bij Stavoren was een sloepen race aan de gang, en ja hoor ook onze meiden van de HT race deden mee.
Na de lunch, terwijl wij aan het zeilzetten waren, kwamen plotseling een heleboel skutsjes op ons afgestormd, vol gas gingen we voor ze langs, want met deze profi helden wil je het echt niet aan de stok hebben.
Leuk om veel skutjes te herkennen, ik geloof dat het voltallige SKI een wedstrijd aan het houden was.
En als laatste ook nog een groot veld met kitesurfers voor het strand bij Workum.

Geen opmerkingen: