donderdag 18 juni 2009

vis

Vandaag van Den Oever naar Makkum gezeild. Gisteren was het plan om droog te vallen bij het Amsteldiep, alleen was het maar een erg laag tij en door de zuidenwind ook nog eens extra verlaging. Droogvallen is dan erg lastig, omdat je dan niet hoog genoeg de plaat op kunt schuiven, doe je dat wel, dan loop je het risico om vast te blijven zitten. Ga je er wat later op schuiven, dan hou je natte voeten. Op weg er naar toe hoorden we ook nog een windwaarschuwing voor Bft 6 in de loop van de nacht. En omdat we s'nachts bij hoog water weer verder wilden varen, begon het plan steeds onaantrekkelijker te worden. Na nog even nagedacht te hebben en in overleg met de leraren besloten we om door te zeilen naar Den Oever. Dat was gelukkig helemaal bezeild, welliswaar erg krap aan de wind, maar met goed opletten en elke centimeter de we hoger aan de wind konden komen benutten, kwamen toch helemaal voor de haven. Om 20.00 lagen we voor de kant en konden ook de nieuwe BBQ's de wal op worden gezet. Cristof, één van de leraren had vis ingekocht en dat ging heerlijk op de BBQ. Onze vis was heerlijk gekruid, maar over zijn eigen visje had hij wat extra chilipepers heen gestrooid, nou dat heeft hij geweten, de vlammen sloegen uit zijn oren en het biertje dat Ted hem aanbood ging er in 1 teug in.
Vandaag heb ik alweer vis gegeten, maar nu in een restaurant, samen met een oude horizonvriend die toevallig in Friesland moest zijn. Fijn om hem te zien en als vanouds te kletsen, alsof hij niet een half jaar weg is geweest.
Jammer ook om te horen dat mijn favoriete horizon theater act, waarschijnlijk niet meevaart dit jaar. Zonder "de wandelaars"zal het een hele andere toer worden.

Geen opmerkingen: