zaterdag 2 mei 2009

singels

De hectiek van het wissellen was nu eens niet op vrijdag, maar al op donderdag.
De paters wilden zo laat mogelijk van boord op donderdag, en van de nieuwe groep wilden de koks zo vroeg mogelijk aan boord komen. Gelukkig voor mij was`Kim niet alleen schoonmaakster maar ook kok, dus had ze het redelijk zelf in de hand.
Zjoske kwam haar helpen die weekend, want we hadden een singelsreis en dan zijn er altijd koks aan boord. Samen met de Poolster en de Frans Horjus, zijn we naar Vlieland gezeild, altans een poging toe gedaan. Er was weinig tot geen wind, en de stroom was tegen, tot 2 keer toe dreven we achteruit in plaats van vooruit. Toen er ook nog dichte mistbanken kwamen aanrollen hebben we de boel maar gestreken en zijn nog net over de zandbanken naar Vlie gekomen.
De singels zijn altijd aardige mensen, en al waren ze dat niet, dan nog zetten ze hun beste beentje voor. Het duurt altijd even voordat ze wat los komen, wat dat betreft is het net als ieder andere individuelen reis. Maar aan het eind van de reis, gaan ze altijd als een hechte club van boord, en soms onstaan er wat stelletjes, maar wel of niet, het weekend is altijd leuk en gezellig. Soms gaan er zelfs stellen mee die elkaar al langer via deze weg kennen, gewoon omdat het leuk is.
Terschelling was vandaag beter te bezeilen, ietsjes meer wind en de stroom mee.

Geen opmerkingen: