donderdag 21 mei 2009

2 componenten

De Wilhelmina word steeds mooier, de afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met de giek en de roef. Het beslag van de giek was vorige week al kaal gehaald en aangezien er nog een bus 2 componenten primer stond van vorig voorjaar, besloot ik om die klus gelijk goed aan te pakken en dat als onderlaag te gebruiken. Zo'n bus staat vol kleine lettertjes, waar je met enige moeite de juiste mengverhouding uit kunt halen. Helaas stond daar ook ergens tussen dat dit mega goede goedje niet tegen vorst kan, tenminste zolang het in de bus zit, nou dat hebben we geweten, het zag er prachtig uit maar de volgende dag was het nog steeds niet droog. Na overleg met onze verfhandel kregen we een pot agressieve verdunner mee om alles er weer af te halen. Ted is daar een dagje mee bezig geweest, de huishoudhandschoenen die hij aan had moesten elk uur vervangen worden omdat het spul er dwars door heen ging, grappig op dit potje stond helemaal niets geschreven, deze was waarschijnlijk alle waarschuwingen voorbij, alleen een doodshoofd zou voldoende zijn geweest.
Maar goed, de giek staat nu prachtig in de lak en het beslag strak in de nieuwe 2 componenten primer, ook de roef hebben we daarmee gedaan en vandaag kan alles de eerste aflak laag krijgen.
Morgenochtend om 8 uur varen we uit als volgschip van de HT race, vanavond ga ik me nog even inlezen in het wedstrijdregelement en met hoog water sjouwen we ook het bier nog even aan boord. En morgen doe ik verslag van de sloepenrace.

Geen opmerkingen: