vrijdag 22 mei 2009

HT

HT; dat staat voor Harlingen- Terschelling, nu zul je denken, dat doet ze toch wel vaker?
Dat klopt, maar 1 keer per jaar word dat gedaan met sloepen. En wel met 130 stuks dit jaar. En ik mocht mee als volgschip voor 2 sloepen uit Rutten bij Lemmer. De start was al om half 9 en de haven word dan om kwart over acht gesperd, dus was het zaaks om voor die tijd naar buiten te varen. Bij ons ging dat allemaal prachtig op tijd en vlak voor de Polledam hebben we geankerd om te wachten op onze sloepen.
Over de marifoon hoorden we een boze collega die te laat uit de Zuiderhaven wilde vertrekken en er niet uit mocht/kon van de havendienst.
Onze sloep zat lekker vooraan dus al snel kon het anker weer op om de dames aan te moedigen. Het was leuk om het hele HT circus eens van dichtbij mee te maken. Andere jaren lagen we vaak bij de richel voor anker om alles voorbij te zien roeien, om dan door te varen naar Vlieland. Terschelling mogen alleen volgschepen van de HT naar binnen. En wat een binnenkomst, drommen mensen op de kade, een muziekkorps en alle sloepen en schepen die door die ene nauwe ingang van de haven proberen binnen te komen. Een prachtige chaos.
Om 1 uur lagen we al op onze plek en het feestje duurt al vanaf die tijd en zal nog tot zondagmorgen duren. Morgen vind pas de uitslag en het bijbehorende feest plaats.

Geen opmerkingen: