dinsdag 3 juni 2008

variabel 0 tot 6 Bft

Vanmorgen pas vertrokken uit Harlingen, de groep was er gisteren pas om 18.00 uur omdat ze panne hadden met de bus.
We wilden net het zeil zetten toen er in rap tempo een bui aan kwam rollen, voor de zekerheid toch maar even afgewacht, gelukkig zat er niet veel wind in alleen maar veel water, na 5 minuten konden de kids toch nog het grootzeil omhoog draaien in hun droge plunje doordat ze benedendeks de bui afgewacht hadden.
Raar weer vandaag, van windkracht 0 tot 6 en uit alle richtingen.
Eerst hadden we de wind van achteren, dus grootzeil uit en bulletalie er op, toen hield de wind er mee op en dreven we alleen op de stroom naar Vlieland. En ineens is er na een kwartiertje weer wind maar nu recht van voren en konden we tot vreugde van de groep onze overstagmanoeuvres in de praktijk uitvoeren. Heerlijk gezeild, tijdens de vele regenbuien bleven alleen de leraren aan dek om te genieten van het gratis douchewater dat uit de hemel kwam vallen, heerlijk warm water en in ruime mate.
De scholieren moesten trouwens aan het begin van de reis hun mobieltjes inleveren en krijgen die elke avond tussen 6 en 8 weer terug, lekker rustig is dat en de groep gaat tenminste met elkaar om en niet met vriendjes en vriendinnetjes thuis, ik kan het elke groep aanbevelen, het is heel goed voor het saamhorigheids gevoel. Vandaag lukte dat niet, maar morgen zet ik ook maar eens de hele dag mijn mobieltje uit, lijkt me heerlijk.

Geen opmerkingen: