woensdag 6 juni 2012

regen

Het groepje vaart al 24 jaar op zeilcharterschepen, tenminste de leraren. Handig, ze hebben hun leerlingen al heel goed geïnstrueerd en iedereen weet al alles.
Maar dat betekend ook dat de leraren een stuk eigenwijzer zijn, ze hebben alle navigatie kaarten meegenomen en hebben internet met de laatste weerberichten en hebben zelf dus zelf al uitgevogeld waar ze heen willen. Vandaag heb ik ze toch nog kunnen verrassen door vanuit Workum eerst naar Stavoren te varen om een visje te eten.
Vooral de lerares was helemaal blij omdat ze niet kon kiezen waarheen ze wilden gaan, nu kregen ze 2 havens op 1 dag ☺
Vreselijk aardige groep dus, dat kan ook niet anders met mensen die vol complimenten zijn over de Wilhelmina en vooral over de keuken uitrusting.
Vorige week maakte de groep pastasaus voor 28 personen in 2 koekepannen, die ze nog lieten aanbranden ook, toen vroeg ik me eventjes af waarom ik die mooie braadpannen had aangeschaft.
Vandaag een heerlijke zeildag met veel wind en regen; het meeste werk bestond uit het in de gaten houden van 1 begeleider die nogal gevaarlijk eigen initiatief ontplooide hij wilde vooral met de fokkeschoot sparren als we overstag gingen. Ruud heeft hem vriendelijk doch dringend verzocht dat niet meer te doen.
Vlak voor Makkum brak de zon door en konden rustig op het fokje naar binnen.
Iedereen zit nu heerlijk in de kuip te genieten van de zon en de rust, maar wel omgeven door waslijntjes met natte spijkerbroeken.

Geen opmerkingen: