dinsdag 19 juni 2012

oerol

Het is weer Oerol, en dat is lastig als je een gewoon weekend groepje hebt.
Uwe is mijn oudste gast en wil standaard het liefst naar Vlieland en als dat niet mogelijk is naar Terschelling. Zondagnacht werd er veel wind voorspeld, dat betekend fikse golven voor Vlieland, samen met een ongunstig tij werd het dus tijd om een ander plan te maken.
In eerste instantie besloten we zaterdag naar Medenblik te kruizen, maar na 3 overstagjes in Bft 6 toch maar besloten naar Enkhuizen te gaan.
De groep vond het Zuiderzeestadje helemaal super, dat was in ieder geval mooi mee genomen. Maar door het kruizen waren we 6 uur onderweg geweest en besloten we zondag op tijd te vertrekken.
In de luwte van Enkhuizen hebben we grootzeil en fok gehesen, ongereeft omdat de voorspelling was dat de wind af zou nemen. Mooi niet dus, in 3 uurtjes waren we terug bij de sluis, een record, Bft 7, maar met ruime wind goed te doen.
Gelukkig dus een topweekend zonder eilanden en hele tevreden gasten.
Maandag met de nieuwe groep gelijk maar naar Terschelling gevaren, waar de ene vriend een kaartje regelde voor een voorstelling en Vriendin Anneke mij haar fiets leende om naar West aan Zee te fietsen.
Heerlijk gegeten in het strandpaviljoen met uitzicht op de Noordzee, een echt vakantie gevoel en na afloop van de voorstelling loungen op het terras met koffie, kortom een heerlijke dag.

Geen opmerkingen: