donderdag 7 juni 2012

kat

Gisteravond laat, liep ik samen met Roel het laatste rondje met de honden. Het was weer eventjes droog.
De honden renden vrolijk voor ons uit over het oude sluisje, tot Gizmo ineens een kat ontdekt en een spurt neemt.
De kat schrikt zich het apelazarus, springt een meter de lucht in en beland met een plons 3 meter lager in het sluisbekken. In het donkere water zien we hem zwemmen, maar het arme beestje kan nergens heen. Gelukkig kruipt hij (of zij) op een uitstekend deel van de sluisdeur.
Daar zit hij dan, kletsnat en doodsbang omdat er nu 2 honden geïnteresseerd over de sluismuur meekijken. Roel en ik kijken elkaar aan, wat nu? Dat beestje kan er alleen nooit uitkomen.
Dan herinneren we ons dat er in de visserijhaven altijd visstokken liggen, maar dat zal je altijd zien, nu niet meer. Op 1 van de vissersboten staat er wel 1, maar dat blijkt een halve boom te zijn, jeetje wat was dat ding zwaar, maar samen hebben we de boom naar de sluis gekregen en zetten hem naast de kat op de deur.
Van schrik springt het beestje weer in het water, omdat ze nergens anders heen kan klimt ze toch weer op de deur, nu naast de boom. Als we een metertje opzij gaan, rent ze de boom over naar de vrijheid en voor we ‘nee’ kunnen roepen, zet Boomer ook nog eventjes er een spurtje achteraan. Gelukkig was het maar een kort sprintje.
Vlak voor de volgende bui losbarst zeulen we nog de boom terug naar de haven en kunnen we eindelijk naar bed.

Geen opmerkingen: