zaterdag 4 september 2010

great wide open

Prachtig weer dit weekend, heerlijk! Gisterochtend alle bedden opgemaakt, handdoeken en ontbijtspullen aan boord gesleept en s’middags al vertrokken naar Vlieland om daar als B&B te liggen. De meeste gasten waren al aan boord, al was het maar omdat de veerboot volgeboekt was.
Dit weekend is daar de “Great wide open” een muziek en kunst festival. Straks ga ik nog even in het dorp kijken, maar nu eerst even bijkomen van 22 ontbijtjes maken. Zou ook best even stiekem bij de collega’s willen kijken, of die het ook zo netjes en uitgebreid doen als wij, gekookt eitje, gebakken spek, 2 soorten sap, yoghurt, melk, creusli, fruit, 2 soorten ham, 2 soorten kaas, lekker brood, broodjes, echte boter en 3 verschillende zoetwaren. En dat mooi uitgestald op de bar en de tafel netjes gedekt.
Ook blij met de hulp van Henny, die de rest van het seizoen aan boord blijft als maat, maar nu dus even ontbijthulp is.
En natuurlijk blij dat het nu wel mooi weer is, vorig jaar woei het Bft 8 en 3 schepen voeren naar Vlieland, door de stortemelk, deze schippers weten nu waarom het de stortemelk heet, er is geloof ik aardig wat servies gesneuveld.
Een aantal andere collega’s bleven toen wel in Harlingen liggen en hun gasten kregen een veldbed in een gymzaal. Dus ben ik niet alleen blij maar ook erg opgelucht met het mooie rustige weer.

Geen opmerkingen: