zaterdag 18 september 2010

weerkaarten

Dat lage druk gebied boven Nederland, blijft maar rondjes draaien en wil maar niet vertrekken. De meeste weersvoorspellingen voor meerdere dagen zijn ronduit waardeloos. Donderdag werd er Bft 4 voorspeld voor zaterdag en zondag Bft 2. Maar nee hoor, al weer 6-7.
Gelukkig word er wel weer goed voorspeld over wanneer het precies gaat gebeuren. Voor internet bestond, kreeg je van de kustwacht te horen dat het vandaag 7 gaat waaien, maar waar en wanneer, daar had je geen idee van. Tegenwoordig kijk ik op meerdere sites en puzzel uit wanneer en of we beter vroeg of laat kunnen vetrekken. Af en toe word ik er gek van, want al die weerkaartjes moeten ook nog in het getijkaartje passen.
Alhoewel, de oude wijsheden, kun je er ook prima op loslaten, vroeger wisten ze al dat als de vloed er aankomt, er vaak ook meer wind komt, dat kun je dan weer prachtig zien op de huidige weergrafieken.
Nou ja, dit weekend met een bekende groep ITers tussen de buien door naar Terschelling. Heel veel lekker eten, en een espressomachine mee.

Geen opmerkingen: