vrijdag 9 april 2010

Joop

De kop is er af, het nieuwe zeilseizoen is begonnen. Dinsdag ochtend kwam de groep aan en zijn we naar Medenblik gezeild. We varen met 5 schepen samen en de organisatie zit bij Joop aan boord, daar word dan ook de route uitgestippeld. Heerlijk om na al die drukte van de afgelopen weken niet over de route te hoeven nadenken.
Gewoon achter iedereen aan varen en Joop voorbijlopen, ha ha, dat vond tie niet leuk, hij deed gelijk zijn tweede kluiver erbij. Aangezien ik die niet heb, gaat hij toch weer wat sneller. Maar het duurde nog een uur dat hij ons eindelijk weer op de hielen zat, daarom gingen we maar overstag, maar Joop ging ook mee, pas bij de volgende overstag gaf hij het op en ging zijn eigen koers varen. Waardoor het de gasten niet opviel dat hij ons eindelijk ingelopen had.
Leuk om zo het seizoen te beginnen, weten we ook dat het zinvol was om de bakstagen te veranderen en te voorzien van derde handjes. Ook heerlijk om naar mijn glimmende blokken te kijken.
Vandaag gaan we van Hoorn naar Lemmer en nu Mick de chaos aan dek onder controle heeft, gaan we zeker weer Joop inhalen en wie weet ook de "Avontuur"!

Geen opmerkingen: