vrijdag 5 februari 2010

hout

De eerste blokken liggen in een grote emmer lijnolie, keurig geschraapt en geschuurd. Toch nog 4 blokken afgekeurd wegens slecht hout.
Gelukkig ken ik hier in Friesland een houthandelaar die gespecialiseerd is in bijzondere houtsoorten. Roel en Henk waren zo enthousiast, dat ze volgende week meegaan om te kijken, ik ga voor het essenhout, Roel voor het licht eiken en Henk vind vast een mooi stukje tulpen of plataan voor zijn draaibank. Grappig is dat ik wel een hele plank uit een boom moet kopen om er stukjes van 20 bij 14 centimeter uit te zagen. Het vloerhout van de hutten komt er ook vandaan; douglasspar.
Dit bedrijf verkoopt alleen ecologisch hout, dat voelt goed, Jaap de eigenaar, weet dan ook precies waar elke boom vandaan komt.
Leuk om ook eens een adresje te weten. In Groningen ken ik natuurlijk alle adressen voor scheepsbenodigdheden, ook zonder tom-tommetje, maar hier moet ik echt nog zoeken en bij vrienden informeren. Meestal krijg je dan een halve beschrijving en daar moet je het dan mee doen.
Gelukkig biedt internet ook een schat aan informatie en dat in combinatie met mijn tom-tom brengt mij heel Friesland rond. Al moet ik toegeven, dat ik het liefst alle spullen haal bij vertrouwde adressen in Harlingen.

Geen opmerkingen: