donderdag 3 september 2009

fokke blokken

Drukke dagen waren het de afgelopen week.
Afgelopen weekend was er een oud vertrouwt clubje aan boord met heel veel kleine kinderen. Het leukste was dat 1 van de gasten een voormalige zetschipper van de Wilhelmina was.
Zaterdagochtend, ondervond ik enige verbazing van hem dat ik geen rif in het grootzeil wilde zetten terwijl het Bft 6 woei. Vervolgens was hij dan ook blij verbaast, dat wij het tegenstroomse kruisrak onder het Griend probleemloos kruisten. Alleen werd de voordek crew behoorlijk nat door overkomend buiswater.
Maar na de zoveelste overstag en warme douche begonnen ze toch wel wat moe te worden, maar ze hebben het hele feestje uitgezeten, zelfs toen 1 van de blokken niet meer helemaal heel bleef en het nog lastiger werd om de fokkeschoot aan te halen.
Maandagochtend heb ik de knoop doorgehakt en heb alle twee de 2 schijfsblokken vervangen voor 2 spiksplinternieuwe 3 schijfsblokken.
Ook op de grootschoot is een enorm 3 schijfs blok bijgezet, we zijn tot 11 uur smorgens bezig geweest om alles te vervangen en opnieuw in te scheren.
De nieuwe groep bleek een klas met brugsmurfjes te zijn, en aangezien het nog steeds tegen de 6 woei was dat gelijk een mooie test.
En tot ons genoegen, haalden 5 meisjes van 13 probleemloos de fok aan.

Geen opmerkingen: