donderdag 3 september 2009

wind

De school van deze week heeft 3 schepen gecharterd en omdat ze 6 brugklassen hebben word op woensdagmiddag gewisselt van klas.
De leraar die alles gepland en geregeld had, had een mooi programma bedacht. Eerst naar Vlieland, en de volgende ochtend vroeg naar Terschelling, waar om 13.00 op het strand allerlei aktiviteiten waren.
Grappig dat die man per ongeluk precies de juiste tijdstippen met het tij had en ook nog eens de goede wind had waardoor alles liep als een trein. De jongelui hoefden tot nu toe alleen maar schoten te vieren en aan te halen, een overstagje zat er niet in.
Wel aan hem gevraagd om volgend jaar de tijden toch eerst even met ons door te nemen, om te voorkomen dat alle routes tegen alle getijden ingaan, dat zou jammer zijn.
Woensdag middag hebben we gedrieën besloten om Vlieland over te slaan en gelijk naar Terschelling te zeilen. De weersvoorspelling was zo slecht dat we niet het risico wilden nemen op Vlie vast te zitten met kids en zonder programma.
Vanmorgen was ik maar wat blij met die beslissing, om 7 uur was er een golfhoogte van 2.70 meter en het woei al een dikke 7, en nu vanmiddag is het al 8 met af en toe 9, maar wij liggen heerlijk beschut in de haven.
En waarom stond ik vanmorgen om 7 uur op de kade? Om Roel uit te zwaaien, die was zo lief om voor 1 nachtje gezellig met de snelboot over te komen, heerlijk uit eten geweest op een overdekt terras (handig met de hondjes en je mag er roken) lekker eten, goed gesprek en nog beter gezelschap, wat wil een mens nog meer bij windkracht 9.

1 opmerking:

Erica zei

Ben weer helemaal bij, heb zin om dit weekend met jullie een stukje te varen!! Tot morgen!