donderdag 20 augustus 2009

waarschuwing

Langzaam gaat het wat beter met Boomer, alleen vind ze het niet fijn dat de bezaanschoot word aangehaald door meerdere mensen. Ze zit dan een beetje "klem"onder de bank en begint te grommen en te blaffen. Na 1 overstagje heb ik haar maar naar binnen gestuurd, zodat er normaal gewerkt kan worden. Één van de begeleiders heeft gisteren een doos hondenkoekjes gekocht om Boomer wat meer vertrouwen in vreemden te geven en dat lukt al aardig.
Vandaag zijn we met zuidenwind uit Terschelling gezeild, het water was al een uurtje aan het afgaan waardoor we niet tegen de stroom op kwamen. langzamerhand toch maar alle zeiltjes erbij getrokken, waardoor we in ieder geval wat vooruit kwamen.
We waren om half 10 vertrokken en om 12 uur eindelijk in de Meep beland ( 3 boeien in 2,5 uur !)
Toen de kustwacht dan ook kwam met extra mededeling dat het noodweer sneller in aantocht was, zijn we maar gaan motorzeilen. Daardoor waren we in 2 slagen bij de blauwe slenk en was het veilige Harlingen in zicht.
Om 3 uur lagen we op onze plek, maar het onweer en de windstoten bleven nog steeds uit, dat kwam pas om 18.00 uur, maar ja, je kunt moeilijk waarschuwingen van de kustwacht negeren, kom je dan wel in windkracht 11 terecht, dan sla je jezelf voor je hoofd, dat is echt niet leuk. Uit ervaring weet ik dat de Wilhelmina dat goed kan hebben, maar leuk is anders.
Wel bleef er daardoor genoeg tijd over om samen met Roel alle spanners op de juiste spanning te zetten, klink eenvoudig, en dat is het ook, maar al met al een klus die 2 uur duurde.
Maandag gaan we kijken of alles nu nog beter gaat lopen / zeilen, maar eerst ga ik genieten van een vrij weekend.

Geen opmerkingen: