dinsdag 18 augustus 2009

Boomer

Tjonge, de week is omgevlogen, het spreekwoord zegt dan ook, 'when your having fun ....'.
En op 1 incident na was het ook een mooie week, prachtig zeilweer en ook Roel kwam halverwege de week weer terug van een reisje op de Rijn.
Woensdagavond zijn we met de padvinders naar Breezanddijk gezeild, dat is halverwege de afsluitdijk, daar is een landje van rijkswaterstaat met opslag van allerlei stenen en andere rommel. Een ideaal plekje voor een BBQ en om vuurtje stoken. Iedere groep bouwt daar zijn eigen vuurplaats en ook ligt er genoeg materiaal om zitbankjes te maken.
Een groot hek zorgt ervoor dat je niet van het terrein af kunt, dus ook Boomer had het reuze naar de zin, heerlijk struinen in de bosjes en zonder toezicht rondscharrellen.
Donderdagochtend brachten Boomer en ik Roel naar het hek, waarop hij vertrok en ik terugliep naar de Wilhelmina om te vertrekken. Binnen 3 minuten waren we al los en konden gelijk de zeilen omhoog.
Na een uurtje kwamen de meisjes op het achterdek om te vragen waar Boomer was, die lag niet op haar gebruikelijke plek en ook niet op minder gebruikelijke plekken. Na het hele schip te hebben afgezocht, zijn we snel aan de wind teruggezeild.
Uiteindelijk was Roel degene die hem vond, in een schuurtje, vastgebonden met een touw, pootjes met ducktape vastgebonden, nat en in zijn eigen vuil.
Werklui hebben hem gevangen, waarbij hij in het water is gesprongen van angst en iemand in zijn hand heeft gebeten. Waarom ze hem wilden vangen is mij een raadsel, waarom niet gewoon de politie of dierenambulance gebeld. waarom deze stoerdoennerij??
Boomer is terug maar wel met een levensgroot trauma voor vreemde mensen. Hij blaft en gromt nu tegen elke vreemde die in zijn buurt komt.
Dat zal nog wel een tijdje duren en heel veel liefde en geduld kosten om hem daar over heen te helpen.

3 opmerkingen:

Myra zei

Arme Boomer! En vooral schandalig! Hoe halen ze dat nu in hun hoofd?? Ik kom 'm in september gauw een dikke knuffel geven.

Liefs,
Myra

Erica zei

Wie doet dat nu??
Geef Boomer alvast een dikke knuffel van mij. Met de Sepsail zien we elkaar vast wel even...

Groetjes,
Erica

geen zei

Geef Boomer maar een kroel extra van ons, gelukkig is ze weer bij je, dat scheelt heeeel veel voor haar !