vrijdag 2 januari 2009

IJs

Friesland heeft de schaatsgekte en heeft dus het dokkummerdiep afgesloten. En dat is helaas 1 van de 2 staande mast routes naar Groningen, maar ook Groningers zijn schaatsliefhebbers en schaatsen vrolijk over het Reitdiep. Dus blijft er maar 1 optie open ( of ik moet de masten plat leggen) en dat is via lauwersoog naar Delfzijl over het Wad.
Dus vanmorgen met z'n zessen om 10 uur vertrokken uit Terschelling, terwijl de andere 4 feestgangers ons uitzwaaiden. Een collega was al om half 8 vertrokken, maar die kwamen we bij de eerste de beste ondiepte al weer tegen, waar ze volgens hen gewoon aan het picknickken waren. 20 minuten later waren wij er ook over heen en konden we door naar Ameland. Daar wachte ons nog een opstapper, waarna wij met het laatste uurtje licht weer oostelijk gingen.
En hier zijn we dan; in januari, midden op het Wad, lekker drooggevallen en eten bij ons warme houtkacheltje. Vanavond gaan we verder met schijnwerper, in de hoop 2 wantijen te halen en in Lauwersoog aan te komen, en wel graag voordat het hele wad dichtvriest, ijsschotsen waren er al genoeg onderweg.

Geen opmerkingen: