woensdag 25 januari 2012

vakantie

Voor het eerst in 3 jaar heb ik een vakantie geboekt. Ben er al zo’n 6 weken mee bezig, maar het is toch lastig om op internet een reis te zoeken. Eerst zocht ik ‘last minut’, maar kreeg een beetje het gevoel dat die term een wassen neus is, alleen een lokkertje.
Vervolgens zocht ik uit waar de accommodatie was, niet te ver van een dorpscentrum, geen patatboer op de hoek (jesses, moet ik niet aan denken, kun je net zo goed thuisblijven).
Dan moest ik aangeven dat ik in mijn eentje kwam, werd de prijs wat opgeschroefd en vervolgens geef je en datum op, waarop er of geen vlucht is, of het hotel niet beschikbaar was, geen idee wat. Daarna doe je een dag later, met het zelfde resultaat. Een enkele site gaf aan dat je een periode van vertrek kon invoeren maar het resultaat was het zelfde.
Begon sterk de indruk te krijgen dat ik als alleengaande niet gewenst was in de branche. Uiteindelijk besloten om eens te kijken bij de meer avontuurlijke specialisten, en nu ga ik voor een klein bedrag meer dan bij de grote touroperators 16 dagen naar Egypte, buiten de geijkte toeristenroutes om, grotendeels in de woestijn bij de bedoeïenen, slapen onder de sterren en zeilen in een feloeka.
Natuurlijk komen we ook bij de piramides, maar slapen doen we in een achteraf hotelletje. En ‘we’ zijn een groep individuelen onder leiding van een gids.
Over 2 weken ga ik en nu hoef me alleen nog maar druk te maken over een inentings prikje en hoe ik het voor elkaar krijg zo min mogelijk mee te zuilen. En natuurlijk al mijn zomerkleren uitzoeken, er liggen al tijden kleren in mijn kast die ik nog niet eens gedragen heb, inclusief een nieuwe bikini, of zou dat te veel bagage zijn?.

Geen opmerkingen: