dinsdag 3 januari 2012

harlingen-leeuwarden

Persbericht:

Maandag 2 januari heeft rederij Doeksen een proefvaart ondernomen om te kijken of het mogelijk is een reguliere verbinding over water tot stand te brengen van Harlingen naar de Friese Hoofdstad Leeuwarden.
Kapitein W.S nam daartoe het roer over van zeilschip Wilhelmina. Om 8.45 vertrok het proefschip vanuit het Dok te Harlingen, richting sluis. Tot Ritzemazeil liep de tocht voorspoedig, helaas kon door een storing in de brug aldaar het tijdschema niet worden gehaald.
De aankomst in Leeuwarden moest worden uitgesteld naar 13.30 uur, helaas was de welkomsfanfare alweer huiswaarts gekeerd, alsook het ondersteunende walpersoneel, waardoor het aanleggen door de beide kapiteins zelf moest worden gedaan.
Het officiële rapport laat nog even op zich wachten, maar de voorlopige conclusie is dat er naar een Europese subsidiepot moet worden gezocht om het vaarwater te verbreden en alle kunstwerken te vervangen voor aquaducten, daar anders de “Friesland” en de “Tiger” niet voldoende ruimte hebben in het betreffende vaarwater.
Onze dank gaat uit naar de Wilhelmina en de beide kapiteins die zich onbezoldigd voor deze proef hebben ingezet.

Geen opmerkingen: