dinsdag 28 december 2010

zwaarden

Heerlijk rustige kerstdagen gehad, s’middags de mast grotendeels klaargemaakt, hij ligt nog steeds op de wal en de bedoeling was om hem maandag met de kraan aan boord te leggen. Maar het touw en staaldraad is vastgevroren, waardoor er niet mee te werken valt en ook de blokken niet vervangen kunnen worden en dat was de belangrijkste reden om hem op de wal te leggen. Tweede kerstdag om 4 uur heb ik het opgeven, dan maar geen mast met oud en nieuw.
Ondertussen is het hele kanaal dichtgevroren, en is er geen beweging in het schip te krijgen. Gistermiddag kwam eindelijk de beloofde ijsbreker en brak het ijs naast de Wilhelmina. Eindelijk konden we het schip wat afdraaien en het tweede zwaard weer bevestigen.
Zonder mast varen kan prima, maar zonder zwaarden kan ik niet manoeuvreren. De zwaarden zijn prachtig geworden, een totale make-over. Op het staal zitten 5 lagen 2 componenten verf en het hout is behandeld met 5 lagen olie, die er helemaal ingetrokken is, prachtig rood hout is het geworden.
Ben heel benieuwt hoe ze er over 3 maanden er uit zien, andere jaren, met het oude verfplan, zagen ze er binnen de korstte keren weer oud uit, maar ik heb goede hoop dat ze nu beter blijven.
Zo dadelijk ga ik bellen voor de bruggen naar Harlingen en kijken of we door het gebroken ijs komen, ben benieuwt.

Geen opmerkingen: