zondag 1 augustus 2010

lager wal

Al 3 jaar lang ging het skûtsjesilen bij Stavoren niet door wegens te harde wind. Al 4 jaar lang huurt het Jouster stichtings bestuur een schip om op het IJsselmeer de verrichtingen van hun ploeg te kunnen zien. En al 3 keer werd er dus alleen maar gezellig geborreld aan boord in de haven. Dit jaar werd er op het nippertje besloten, “it giet oan”.
Er stond dus een leuk windje, maar de Wilhelmina ligt dus heerlijk stevig op de deining. Dwars door het oefenveld zijn we naar de buitenste wedstrijdboeien gevaren, machtig al die aanstormende skûtsjes. En wat een wedstrijd, met een paar prachtige duels tussen Joure en Heerenveen, tot op het laatste moment spannend, Heerenveen won en Joure kreeg een welverdiende tweede plaats.
Wij hadden in de haven wat minder geluk en lagen lager wal op de steiger. Dus voortdurend schommelen en bonzen, om 12 uur snachts zagen we dat er een beter plekje was vrijgekomen en hebben we samen met 2 vrienden het schip nog even verhaald, zodat we van een heerlijk rustige nacht konden genieten en heerlijk konden uitslapen.

Geen opmerkingen: