donderdag 13 mei 2010

file leed

Het weer, altijd weer het weer. De laatste dagen alles voorbereid om het dek te schilderen, ratelen, borstelen, 3 lagen primer en een laag grondverf. En wat kregen we gisteren! Regen, regen en kou.
Daarom moest vandaag alles nog in de dekkenverf, zodat het morgen droog is voor de HT race. Vanmorgen dus eerst maar een plekje gezocht buiten op een rijtje, zodat er niemand over het dek hoefde te lopen. Wat heerlijk om een dagje rustig te schilderen en gelijk het resultaat kunnen bewonderen.
Wel hadden we veel kijkers op de kade, eigenlijk kwamen die allemaal kijken naar de kraan, die zo’n 130 sloepen in het water zwaaide. En dat allemaal gezellig bij het achterschip.
Natuurlijk stond er daardoor ook een hele file met sloepen tot aan de dijk. Die file is eigenlijk heel handig, anders vind je de Willemskade nooit niet. Heel Harlinger waterkant is op de schop om de zeewering te verhogen er komt nieuwe bestrating en een nieuw treinstation. Ondertussen is er geen bewegwijzering naar de Willemskade en moet je dwars door de bouwput rijden. Albert Hein staat wel met een geel bordje aangegeven, maar wij zijn op dit moment het stiefkindje. En dat voor een stad die pretendeert meer voor toerisme te gaan.
Denk dat ik zo nog eventjes een mailtje stuur naar de gemeente waar dit alles in iets andere bewoording aangekaard word. Zou dat helpen? Je weet nooit, ben tenslotte een optimist, nou ja, meestal dan.

Geen opmerkingen: