woensdag 8 juli 2009

helikopter

Vandaag een korte reis van Terschelling naar Vlieland. We kwamen mooi uit het ursusdokje vandaan, zelfs het luxe jacht hoefde niet aan de kant. Voor het schuitengat hadden we grootzeil en fok bijgezet en met ruime wind zeilden we naar het franse gaatje om over de banken naar Vlie te gaan. Om 1 uur waren we al voor de haven.
In de haven nog even opruimen, stroomdraadje enzo. De eerste kinderen sprongen al aan wal en Mathias een begeleider ging hen achterna. Even later was hij alweer terug en stapte op de zwaardklamp om aan boord te klimmen.
Ongelukkig genoeg gleed hij uit en viel tussen wal en schip, met zijn achterhoofd op de kade. Snel werd hij er weer uitgevist, maar hij had vreselijk pijn in zijn hoofd en begon van schrik te bibberen. Voor de zekerheid een ambulance gebeld. Deze bracht hem naar de huisarts die geen diagnose kon stellen en hem naar Leeuwarden wilde hebben om het zekere voor het onzekere te nemen. En zo kwam het dat Mathias en onze bobo Peter met de SAR helikopter naar het MCL in Leeuwarden werden gevlogen. Om 5 uur kwam het verlossende telefoontje, Mathias had geen blijvende schade maar wel een flinke hersenschudding. Hij mocht zelfs weer mee naar huis. Tinneke van ons TSC kantoor haalde ze op en bracht hen naar de veerboot. En om kwart voor 9 worden ze straks als helden van de veerboot gehaald door de hele groep.
Gelukkig liep dus alles goed af, maar zo zie je maar weer een ongelukje zit in een klein hoekje. Maar met een SAR heli mee mogen is gelukkig wel weer een geweldig avontuur.

Geen opmerkingen: