woensdag 29 juli 2009

ameland vorige week

Al weken wilde ik naar Ameland, was er dit jaar nog niet 1 keer geweest!
Er naar toe is meestal geen probleem. Je hoeft alleen maar rekening te houden met het wantij onder Terschelling, daar ga je gewoon met hoog water overheen op het juiste tijdstip. Dat betekende dat wij vanmorgen al om 6 uur vertrokken uit Terschelling. Er waren zelfs genoeg mensen wakker om de zeilen te hijsen. Prachtig voor het lapje en voor onze collega's uit voer ik samen met de Dankbaarheid door de Oosterom. op een paar gasten na, kroop iedereen weer fijn in zijn/haar bedje, maar bij de blauwe balg aangekomen besloot ik toch maar iedereen weer wakker te maken om naar de zeehondjes te kijken. En zo zaten ze heel stilletjes in hun pyjama aan dek om naar die pracht van een zeehondengroep te kijken.
Daarna hebben ze ook de bezaan nog even gehesen en konden we het laatste stukje onder Ameland nog mooi tegenstrooms zeilen.
Langzaam liep de haven vol met collega's die allemaal een plekje kregen van een rondvarende havenmeester, ook hier heeft de voortuitgang toegeslagen, er was zelfs een marifoonkanaal aanwezig.

Geen opmerkingen: