woensdag 25 maart 2009

mastkeur

De masten en het tuig zijn weer goedgekeurd, er hoefde maar 1 blok vervangen te worden en dat was al gedaan door Ted, voordat de surveijer klaar was met zijn rapport.
Vandaag was vooral een dag met veel verhalen. We waren met 3 schepen die om de buurt voor de wal moesten liggen, zodat de kraan met het bakje waarin de keurmeester zat boven in de mast kon kijken.
Ondertussen was er nog een lasser en een elektricien bezig, zodat we voortdurend moesten verkassen, uiteindelijk was alles klaar, de mastverlichting werk weer en het laswerk is weer klaar. Eindelijk terug naar ons plekje in de Zuiderhaven.
Samen met een groot binnenvaartschip zijn we door de sluis geschut, erg imposant om zo, n grote boeg achter je te hebben. Jammer genoeg was de laatste brug al gesloten en liggen we bij het reddings gebouw van de KNRM buiten. Morgenochtend gaan we weer naar binnen zodat het gewone werk weer verder kan. Er is nog genoeg te doen, nog maar anderhalve week dan komen de eerste gasten, Maar eerst natuurlijk nog de vlootdag, die is al volgende week zaterdag.

1 opmerking:

Erica zei

Begrijp dat jij er ook bent bij de Vlootdag? Lijkt me gezellig om weer even bij te kletsen... Ik zie je vast wel!