donderdag 24 februari 2011

sneeuw

Heerlijk met allerlei kleine klusjes bezig. De kluslijst bestaat uit 101 klussen, en door nu een heleboel kleine klusjes te doen, ruimt het aardig op. Zelfs dingen van vorig jaar die net niet helemaal af waren.
Vorige zomer kocht ik op internet een stuurwiel, deze is helemaal schoon geschuurd maar wacht sindsdien op een oliebad. Ben een hele tijd op zoek geweest naar een vijver van de juiste afmeting, maar nu hebben we er zelf 1 gemaakt van hout, bekleed met polyester. Om niet onnodig veel lijnolie te hoeven gebruiken, ga ik de gaten tussen de spaken vullen met piepschuim.
Dan kan eindelijk het stuurwiel een week in bad, daarna een weekje drogen en dan pas 5 lagen lak erop, dat stuurwiel gaat mij dan overleven.
Gisteravond viel er in Leeuwarden eindelijk sneeuw, prachtig om te zien en om doorheen te lopen, je leest het goed, eindelijk, want in Friesland is deze winter nauwelijks sneeuw gevallen, terwijl heel Nederland in december genoot van al die sneeuw, was het hier alleen maar koud en grauw.
En omdat het toch maar voor 1 dagje is, kan genieten ik van het romantische beeld van de Wilhelmina in de sneeuw.

Geen opmerkingen: