dinsdag 4 januari 2011

kanalen

Gisteren om 8 uur lag de ijsbreker alweer te wachten in het kanaal. Het had dan wel gedooid, maar het Friese ijs was sterk en ongebroken. Maar ook zonder masten moesten we voor elke brug wachten, omdat de ijsbreker en de collega die ook mee was in het konvooi helaas niet onder de bruggen door pasten.
Bij 1 brug moesten we zelfs een uur wachten omdat de brug vastgevroren zat, frustrerend als je zelf wel onder de brug door past, wat wel weer een voordeel was, dat we rustig in het ijs bleven liggen en niet hoefden af te meren tijdens het wachten.
De hele dag is er koffie gezet door twee vrienden, die zelf de grootste afnemers waren en Henny nam af en toe het roer over, omdat 8 uur varen toch wel erg lang en koud is. Maar ja, als je dat vergelijkt met vorig jaar, is dit natuurlijk weer een makkie.
Om 5 uur was het donker en meerden we af in Groningen vlak bij de sluis, de dag was lang genoeg en morgen zien we dan de stad bij daglicht, inclusief de Korrewegbrug, dat is de brug waar ik jarenlang over heen fietste van mijn huis naar de stad en altijd moest wachten voor al die boten. Toch is Groningen een beetje thuiskomen, heb er tenslotte zo’n 15 jaar gewoond en Kim daar grootgebracht.
De komende week hoef ik alleen maar het schip schoon te maken, een beetje administratie doen en vooral veel winkelen en oude vrienden bezoeken.

Geen opmerkingen: