woensdag 19 januari 2011

Ipad en hutspot

Na de Noorderslag, is het gewoon weer verder werken, maandag heeft mijn oude maatje Ted geholpen om alvast door 2 bruggen en een sluis te varen, goed dat we dat maandag al deden, want we hebben 2 uur gedaan over die paar kilometer.
Dinsdag om 7 uur, nog in het donker ben ik samen met Roel naar Franeker vertrokken. Omdat er geen masten op het schip staan, hebben we ook geen toplicht, een lantaarn met een kaarsje op de ankerlier bood de beste oplossing, best een grappig gezicht zo,n kaarsje.
Na een uur varen werd het eindelijk licht, maar verschil was er nauwelijks, omdat het aardig dicht van de mist zat. Tot aan de Wijde ee zijn we op de kont van een binnenvaarder gaan hangen, het leek ons wel zo handig om gebruik te maken van zijn radar.
Om het nog leuker te maken, had Roel zijn Ipad buiten neergezet, daarin zit zelfs een GPS, dat in combinatie met google maps gaf een prachtig real-time beeld van onze positie, prachtig, we wisten precies waar we waren. Alles verliep daardoor zo vlotjes, dat we al om half 2 in Franeker waren.
Daar hadden Nieko en Barend de Dankbaarheid al losgegooid, zodat de Wilhelmina daar kon liggen. 10 minuten later voeren we al met de Dankbaarheid naar Leeuwarden. Toch nog een lange dag dus.
De hutspot die avond was dan ook welverdiend en eigenlijk genoeg voor een 4 koppig gezin, maar we hebben de pan helemaal leeggegeten met z’n tweeën.

Geen opmerkingen: