maandag 18 oktober 2010

D N F

Het was een prachtig weekend, dagenlang hield ik niet alleen de weersites in de gaten maar wachtte ook in spanning de bemanning af. Vrijdagavond kwamen ze aan boord, 27 mannen en vrouwen. De meeste hadden al zeilervaring, dus dat was een meevaller.
Voor de broodnodige teamspirit had Hans de organisator, niet alleen T-shirts maar ook jasjes laten drukken met het Wilhelmina logo. Prachtige zwarte jasjes, waar ik er ook 10 van aangeschaft heb om uit te lenen aan onderkoelde scholieren ;-)
De windverwachting was uiteindelijk dat er tegen 11.00 uur bij de start een dikke 6 zou staan uit de noordwest, afnemend 5. Maar tegen 12.00 uur trok de wind aan tot een 7. Aangezien de zeilvoering aardig belangrijk is tijdens een wedstrijd, had ik samen met Maaike s’morgens besloten om alleen de bezaan te reven, zodat hij er later erbij getrokken kon worden zonder de kluiver te gebruiken. De start was goed getimed en we kwamen mooi hoog in het wedstrijdveld. Met noordwest hoefden we pas in de Vliestroom en Meep te kruizen.
Maar toen we daar aankwamen, moest ik een hele moeilijke beslissing nemen, alles en iedereen bij ons was nog heel (op een halstalie blokje na). De wind was aangetrokken tot een flinke 7. Bij de schepen om ons heen waren er verscheidene zeilen gescheurd, ook was er een omgewaaide kluiverboom en wat geknapte bakstagen. Maar het kruisrak zou toch heel andere koek worden, eigenlijk kon je er op wachten dat er dan dingen echt fout gaan, en aangezien daar dan mensen bij betrokken zijn, nam ik de beslissing om te strijken.
Gelukkig was ik niet de enige die dat deed, en dat waren niet de minste schepen. Uiteindelijk zijn er van de 20 schepen in onze klasse maar 6 over de finish gekomen. De crew bij ons aan boord vatte het gelukkig sportief op en we hadden evengoed een heerlijke avond op Terschelling.
Vandaag hebben we het goed gemaakt en hebben we van de terugweg een wedstrijd gemaakt, met z’n allen kruizen onder het Griend, heel gemoedelijk, maar wel goed in de gaten houden wie er op kop gaat. We brachten het er helemaal niet slecht van af en het was een geweldige zeildag.
Volgend jaar gaan we weer met de zelfde crew, en dan maar hopen dat dat geen DNF wordt.

1 opmerking:

Myra zei

Volgend jaar beter!!
Liefs,
Myra