zondag 15 februari 2009

julianabrug

Gistermiddag heb ik een deel van de dag op de uitkijk gestaan om het grote veelbesproken transport van de nieuwe Julianabrug gade te kunnen slaan. De havendienst had het er al weken over en alle bruggen onderweg opgemeten, alles moest passen. Zelfs de marifoon had ik aangezet. Maar ja, je raad het al, in de planning stond 16.00 uur, maar ze kwamen pas na zessen toen het al donker was en de roefruitjes beslagen waren van het koken.
Het gigatransport is echt stiekem langsgevaren, en melde zich pas 2 bruggen verder over de marifoon. Nou ja, dan moet ik maandag maar "het dagblad van het noorden" kopen, die heeft er vast verslag van gedaan.
De grote stapel latjes is vandaag eindelijk tot een behapbaar stapeltje terug gebracht, 10 van de 22 bedden zijn al klaar, alle latjes netjes geschuurd en met band aan elkaar geniet, het ziet er erg stevig en netjes uit. En ook net op tijd, 1 van de oude bodems was bijna doormidden, en 1 helemaal doormidden. Je moet er toch niet aan denken, dat er één van de gasten doorheen gezakt zou zijn, klinkt leuk, maar ik denk niet dat er dan gelachen word.

Geen opmerkingen: