maandag 20 juni 2011

oerol

De tijd vliegt, Oerol is alweer begonnen. Onze weekendgasten waren er vrijdag om 10.00 uur s’morgens al. En nog waren wij vrijdag bij de laatste 2 schepen die binnen mochten op Terschelling.
5 Collega’s moesten voor anker en mijn hart ging naar ze uit. Je doet je best om het iedereen naar de zin te maken, de klant, het kantoor, en als dank voor al je inspanning, mag je een nacht voor anker met windkracht 7 (uitschieters 8). 1 Collega was heel slim, die ging lekker naar Vlieland en bestelde daar voor zaterdagmorgen een watertaxi.
Wij konden gelukkig vrijdagavond nog even genieten van de BBQ. Verder was het eerste Oerolweekend heel veel regen en wind. De groep had het gelukkig erg naar hun zin.
Onderweg was ik er al snel achter dat er iemand was die op Engelsmanplaat had gewerkt als vogelwacht, hij vroeg gelijk op welk schip wij daar hadden gevaren.
In die tijd gaven de mensen van Engelsmanplaat voorlichting over de vogels en het Wad. Te voet en per schip kwamen er per jaar heel wat mensen naar toe. Erg leuk en leerzaam was dat.
En natuurlijk herinnerde hij zich Rob, heerlijk om even met iemand herinneringen op te halen over die enerverende tijd op het Oostwad. Het maakte mijn hele weekend weer goed.

Geen opmerkingen: