zaterdag 21 mei 2011

droogvallen

Droogvallen op z’n mooist vandaag. Deze week is er een groep studenten aan boord van het van Hall instituut. De groep volgt de opleiding ‘coastal zone management’ deze managers, gaan er in de toekomst voor zorgen dat Nederland droge voeten houd.
Eerst was er vandaag een lekker windje om naar de richel te zeilen. Genoeg wind om een kluitje collega’s voorbij te zeilen en op de valreep nog even de Meep ingeloefd om niet te vroeg op de droogval locatie aan te komen, even zwaaien naar Bert en dan overstag naar de richel.
Terwijl het water langzaam zakte, viel ook de wind helemaal weg. In het zonnetje aan dek, wachte iedereen rustig af om op expeditie te gaan op de zandbank. Emmers, zeefjes, determinatie boeken en jampotjes, gingen mee de bank op. Ruim 3 uur zijn ze vol overgave bezig geweest al het zichtbare en bijna niet zichtbare aan het licht te brengen.
Wat een heerlijke rust hier op het Wad, zo is droogvallen bedoelt. En door het onderweg gevonden plastic opblaasbootje, bleef het schip ook nog schoon.
We hadden hem gevuld met water onder aan de trap gezet, konden we fijn onze voeten afspoelen, alleen dacht 1 van de studenten dat het ook een mooi opvangcentrum was voor gestrande kwallen, maar beide functies waren goed te combineren.
Vanavond nog even door naar Terschelling en dan zit deze prachtige dag erop.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey! Wat leuk om dit te lezen :D

We hebben echt een supertoffe week gehad haha! zou het direct weer doen als het mogelijk was!

Bedankt voor de fijne week!

André, KZM-student en Voorzitter Studievereniging Medusa.