woensdag 23 maart 2011

hydrojetten

Sinds maandag liggen we weer droog op de werf in Franeker. In december waren we er ook al, maar door het ijs hadden we besloten geen verf op het schip te doen. Dat was maar goed ook, de neus van de Wilhelmina was helemaal kaal gevaren.
Vanaf gisteren, is er een bedrijf bezig om de hele romp tot aan het berghout kaal te spuiten met een hydrojet van 2800 bar. Alle verf, roest en oude teer wordt er afgespoten, een ongelofelijke herrie, waardoor wij zelf niet goed buiten kunnen werken.
Maar het wordt wel prachtig schoon en glad, vanaf morgen gaan ze er een 2 componenten verf opspuiten en hoeven wij alleen maar het berghout en boeisel af te maken. Tot maandag hebben we de tijd.
De eerste de beste gast die straks aan boord komt en niet over de reling naar beneden kijkt en oeh en ah roept kan gelijk weer vertrekken. Ben er van overtuigt dat de Wilhelmina sinds de oplevering in 1893 er nog nooit zo mooi uit heeft gezien.
Roel zag maandag het onderwaterschip voor het eerst en was vol bewondering voor de lijn van het schip en is er nu van overtuigt dat de Wilhelmina nog veel harder kan zeilen

3 opmerkingen:

Erica zei

Ik zal met Pasen komen kijken (als je dan in Harlingen bent...)

Harriët zei

17 april zijn we er, geen idee wanneer het pasen is.
Groetjes vanuit Franeker

Erica zei

De paasreis van de Wadzeilers begint op 22 april: dus dat komt helemaal goed. Tot dan!